[ Updated threads · New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум » РАЗВЛЕЧЕНИЕ » Кино и телевизия » Качества
Качества
TheDjRider
Дата: Sunday, 20.04.2014, 19:31 | Съобщение # 1

Група:  

Няма спирачки
Съобщения: 282
Награди: 3
Репутация: 101
Статус: Offline
CAM -
Този тип VCD е бил записан от някой в киносалон чрез видеокамера и допълнителни вредни шумове от публиката могат да бъдат чути! Качеството на картината обикновено е ДОБРО, но звукът най-често е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО лош и речта е трудно разбираема.

TELESYNC (TS) -
Тези релийзи също са записвани в киносалон, но обикновено със скъпа видеокамера и би трябвало звукът да е получен от различен източник (така че публиката да не се чува). Отличават се МНОГО ДОБРО качество и става за гледане.

TELECINE (TC) -
Осъществяват се по няколко начина, но всички чрез снемане от кинолентата. Рипват се в широкоекранен (letterbox) или пълноекранен (pan and scan) формат с ОТЛИЧЕН звук и картина. Най-разпространеният начин за създаването им е като се включи устройство към киномашината, което сваля продукцията на VHS лента (наричат се telecine устройства, нo има и такива устройства, които генерират изходните данни в цифров формат и след това се вкарват в лаптоп или видеокасетофон за да се получат VCD-та).

SCREENER (SCR) -
Скрийнърите се записват от промоционални видеокасети или DVD-та, които се разпращат на цензуриращи екипи, филмови критици и др. Качеството обикновено е като на нормалното пазарно копие, с изключение на това, че може да се появяват съобщения за запазени права по време на филма.

DVD-SCREENER (DVDscr) -
Същото като скрийнър, но свалено от DVD. Обикновенно във формат letterbox (16:9 преправено за 4:3 екрани), но без екстрите, което едно такова DVD обикновенно съдържа. Маркера на производителя много често не се намира в черните ленти, а в самият образ на филма и пречи на гледането. Обикновенно с много добро качество. Като правило се разпространява като SVCD или DivX/XviD.

DVDRip -
Копие на филма, издаден на DVD. Отлично качество и отново - разпространява се като SVCD или DivX/XviD.

VHSRip -
Свалено от промоционално VHS, основно спортни мероприятия и XXX.

TVRip -
Телевизионни предавания, записани през тунер по време на излъчването. Качеството варира, като правило е много добро, макар че понякога има смущения.

DVDRip/LD –
Запис от DVD или Laserdisc версии на филм, с максимално добро качество.

High Definition Digital Television (HDTV) –
Записи от цифров източник - 720p (60 fps) или 1080i (30 fps).

R5 - обозначение за специален формат ДВД, който се издава в Region 5 (Русия) и копия от тези релийзи, които се разпространяват в интернет. В опит да се справи с филмовото пиратство, филмовата индустрия създава нов формат ДВД, който може да се произведе по-бързо и по-евтино от традиционните ДВД релийзи. R5 се различава от нормалните релийзи по това, че е директен Telecine трансфер на филма без специалните обработки на изображението характерни за нормалните ДВД-та и без допълнителни специални особености. Това позволява филмът да се пусне в продажба по същото време, по което излизат DVD Screener релийзите и тъй-като те са основния източник за висококачествени пиратски филми, това позволява на филмовите студия да се преборят с пиратите на пазара. В някои случаи R5 ДВДтата могат да бъдат пуснати без английски аудио трак, което принуждава пиратите да ползват аудио от TC. В този случай в името на релийза се добавя ".LINE", за да го разграничи от релийз с ДВД аудио трак.

Качеството на картината на R5 принципно е сравнимо с качеството на DVD SCREENER, но при него отсъстват черно-белите сцени и вградения текст, които различават скрийнърите от търговските ДВДта. Качеството е много по-добро от пиратските Telecine копия, защото сканирането се прави с професионално оборудване.


Eternal Network- A different view of the world !
EternalGaming World Team - Best Gaming Teams in all world !
Eternal Order - You need somethnk try our products !
Eternal Radio - Great music is here !
Eternal Support - Find you answer !


Eternal Moto: If you are Eternal prove it, if not learn how to be !
 
Форум » РАЗВЛЕЧЕНИЕ » Кино и телевизия » Качества
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: